INFORMACJA O PRYWATNOŚCI PLIKÓW COOKIES

Nasza strona internetowa odczytuje informacje z Państwa urządzenia oraz zapisuje je na nim, zarówno w formie cookies (małych plików tekstowych w przeglądarce) jak i poprzez zbieranie informacji o Państwa aktywności na stronie, IP itp.

Przeglądarki internetowe zazwyczaj domyślnie dopuszczają automatycznie powyższe działania. Użytkownicy strony mogą w każdym czasie dokonać zmiany ustawień zapisu lub odczytu informacji za pomocą ustawień przeglądarki. Jednakże w przypadku zablokowania powyższych działań nie będzie możliwym korzystanie z strony internetowej. Mogą też Państwo zdecydować za pomocą ustawień naszego narzędzia.

RODZAJE PLIKÓW COOKIES UŻYWANYCH NA NASZEJ STRONIE

Dane są zbierane w celach zgodnych z naszą polityką prywatności. Zgoda jest dobrowolna. Możesz jej odmówić lub ograniczyć jej zakres.

W każdej chwili możesz modyfikować udzielone zgody w zakładce: informacje i regulaminy — zresetuj ustawienia cookies.

Niezbędne

Przyczyniają się do użyteczności strony poprzez umożliwianie podstawowych funkcji takich jak nawigacja na stronie i dostęp do bezpiecznych obszarów strony internetowej. Strona internetowa nie może funkcjonować poprawnie bez tych ciasteczek.

Funkcjonalne

Rozwiązania, które rozszerzają możliwości naszej strony

Analityka

Rozwiązania, które pozwalają nam zobaczyć, jak korzystasz z naszej strony

Marketing

Rozwiązania, które pozwalają nam na analizowanie jak korzystają Państwo ze strony oraz kierować do Państwa reklamy na podstawie zebranych informacji

Pizza Neapolitańska bez tajemnic

Pizza Neapolitańska bez tajemnic

Pizza Neapolitańska bez tajemnic
350 zł / os
wolne miejsca
Data: 6 września 2024, 0:00
Czas trwania: 4 godziny
Prowadzący: Edoardo Mallozzi
Edoardo Mallozzi

Tylko u nas lekcje tego, po co inni jadą do światowej stolicy pizzy – Neapolu – i ustawiają się w kolejkach do sławnych mistrzów. Macie podwójne szczęście: po pierwsze te warsztaty prowadzi w Katowicach dwóch Włochów - Edoardo Mallozzi oraz Luigi Aragri. Po drugie łączymy dwie namiętności: miłość do pizzy i przywiązanie do tradycji!

Pizza Neapolitańska bez tajemnic: nauczymy Cię przygotowania tradycyjnego ciasta na pizzę neapolitańską - Classica Napoletana (klasyczna technika ciasta na pizzę na tzw. „zlepianie”). Do tego dowiesz się jak zamienić kulę ciasta na idealny placek i które składniki łączyć, a co jest na pizzy niepożądane. Nie zabraknie włoskich opowieści, anegdot i plotek – w końcu zamieniamy Katowice na gwarny Neapol!

Pracujemy na włoskich produktach i z włoskim temperamentem – dlatego bądź gotowy na kilka godzin w oparach mąki, rumieńce od temperatury pieca, zapach dojrzałych pomidorów i finałową degustację, po której można oblizywać palce i wznosić kolejne toasty. Do zobaczenia!

Menu
  • Klasyczne ciasto z mąki neapolitańskiej oraz wypiekanie pizzy
  • Klasyczny włoski sos pomidorowego
  • Włoskie sery: Mozzarella di bufala, Fior di latte, gorgonzola, ricotta grana padano, pecorino romano
  • Włoskie wędliny: Crudo, cotto, picante, salame finocchiona, pancetta

Warto wiedzieć

  • FAQ - box lewy

    Co zabrać na warsztaty?

    Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

  • FAQ - box środek

    Jak się ubrać?

    Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

  • FAQ - box prawy

    Po warsztatach

    Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Partnerzy

SMEG

Nasze studio oferuje pełne wyposażenie kuchenne firmy Smeg. Uczestnicy podczas gotowania poznają sprzęt, który potem można kupić w naszym studiu.

Zobacz więcej

Artiss

Serca każdego domu nie byłoby bez dobrze przemyślanej i w starannie wykonanej kuchni. Dlatego też proponujemy Wam nasze usługi w dziedzinie projektowania oraz wykonywania tego ważnego miejsca w domu.

Zobacz więcej

Gerlach

Polska marka z 260-letnią historią tworzenia wysokiej jakości produktów dla domu.

Zobacz więcej

Opinie

  • Zawsze wspaniale spędzony czas. Świetni prowadzący, miłe towarzystwo, wyśmienite dania i najlepsza gospodyni

    Agata 2024-09-12

  • Jestem pod takim wrażeniem, że nawet brakuje mi słów. To były boskie warsztaty z fantastycznym jedzeniem, cudowną atmosferą i KingaJestem pod takim wrażeniem, że nawet brakuje mi słów. To były bosk...

    więcej

    Wojciech 2024-09-03

  • Cudowne miejsce z super atmosferą. Ciekawe i inspirujące warsztaty. Jak przyjdzie się raz to chce się wracać. Wyśmienite produkty

    Kinga 2024-09-03