INFORMACJA O PRYWATNOŚCI PLIKÓW COOKIES

Nasza strona internetowa odczytuje informacje z Państwa urządzenia oraz zapisuje je na nim, zarówno w formie cookies (małych plików tekstowych w przeglądarce) jak i poprzez zbieranie informacji o Państwa aktywności na stronie, IP itp.

Przeglądarki internetowe zazwyczaj domyślnie dopuszczają automatycznie powyższe działania. Użytkownicy strony mogą w każdym czasie dokonać zmiany ustawień zapisu lub odczytu informacji za pomocą ustawień przeglądarki. Jednakże w przypadku zablokowania powyższych działań nie będzie możliwym korzystanie z strony internetowej. Mogą też Państwo zdecydować za pomocą ustawień naszego narzędzia.

RODZAJE PLIKÓW COOKIES UŻYWANYCH NA NASZEJ STRONIE

Dane są zbierane w celach zgodnych z naszą polityką prywatności. Zgoda jest dobrowolna. Możesz jej odmówić lub ograniczyć jej zakres.

W każdej chwili możesz modyfikować udzielone zgody w zakładce: informacje i regulaminy — zresetuj ustawienia cookies.

Niezbędne

Przyczyniają się do użyteczności strony poprzez umożliwianie podstawowych funkcji takich jak nawigacja na stronie i dostęp do bezpiecznych obszarów strony internetowej. Strona internetowa nie może funkcjonować poprawnie bez tych ciasteczek.

Funkcjonalne

Rozwiązania, które rozszerzają możliwości naszej strony

Analityka

Rozwiązania, które pozwalają nam zobaczyć, jak korzystasz z naszej strony

Marketing

Rozwiązania, które pozwalają nam na analizowanie jak korzystają Państwo ze strony oraz kierować do Państwa reklamy na podstawie zebranych informacji

Kultowe kanapki Ameryki i Azji

Kuchnia Orientalna

Kuchnia Orientalna

Kultowe kanapki Ameryki i Azji

Kultowe kanapki Ameryki i Azji
330 zł / os
wolne miejsca
Data: 25 listopada 2024, 18:00
Czas trwania: 4 godziny godziny
Prowadzący: Marcin Morek
Marcin Morek

Kultowe, wspaniałe i uzależniające kanapki, którymi zajadają się na wielu kontynentach. Na tym nowym warsztacie rozpracowujemy jedne z najpyszniejszych kanapek świata! Będzie mariaż wietnamskiej kuchni z francuskimi tradycjami, będzie amerykańska klasyka z włoskim rodowodem i tylko „biedna” z nazwy a bogata w smaku kanapka marynarzy z Luizjany.
 
Pamiętajcie, kanapki są tu tylko pretekstem - bo dzięki temu spotkaniu odrobicie lekcję z krewetek, które potem można dodawać do wielu dań, poznacie instrukcję obsługi wołowiny czy skrócony kurs azjatyckich technik gotowania, smaków i przypraw. Marcin wybrał doskonale głównych bohaterów tego spotkania.  Za każdą z kanapek stoi historia, od kolonializmu przez protesty po włoskie targowisko. Ale o tym dowiecie się podczas warsztatów.
 
Philly Cheesesteak to królowa Filadelfii - jest niczym hot-dogi dla mieszkańców Chicago albo bajgle dla Nowojorczyków. Boska kanapka z cienko krojoną wołowiną to jest to! Przekonacie się sami. Drugim rarytasem będzie kanapka z Luizjany ze smażonymi krewetkami - jej wariacje w Nowym Orleanie to prawdziwa fuzja smaków, i niech nie zwiedzie was jej nazwa pochodząca od „poor boy” (biedny chłopiec). Na finał obowiązkowy street food z ulic Hanoi - wietnamska bagietka, dla której tracili głowę podróżnicy i smakosze z Anthonym Bourdainem na czele.

Menu
  • Philly Cheesesteak | kanapka z grillowanym cienko pokrojonym stekiem wołowym, z włoskim serem provolone, karmelizowaną cebulą i grillowana papryką | sos czosnkowy
  • Po`Boy z krewetkami | kanapka ze smażonymi krewetkami w aromatycznych przyprawach, sałatą, pomidorem i papryczką jalapeno | sos na bazie majonezu i musztardy z dodatkiem czosnku i soku z cytryny
  • Wietnamska kanapka Bánh mì | połączenie chrupiącej bagietki z pasztetem „5 smaków”, który przygotujemy od podstaw na warsztatach, wietnamskich pikli z marchewki, rzepy i ogórka oraz pieczonej polędwiczki wieprzowej w aromatycznych przyprawach | sosem „do maczania”



Warto wiedzieć

  • FAQ - box lewy

    Co zabrać na warsztaty?

    Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

  • FAQ - box środek

    Jak się ubrać?

    Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

  • FAQ - box prawy

    Po warsztatach

    Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Partnerzy

SMEG

Nasze studio oferuje pełne wyposażenie kuchenne firmy Smeg. Uczestnicy podczas gotowania poznają sprzęt, który potem można kupić w naszym studiu.

Zobacz więcej

Artiss

Serca każdego domu nie byłoby bez dobrze przemyślanej i w starannie wykonanej kuchni. Dlatego też proponujemy Wam nasze usługi w dziedzinie projektowania oraz wykonywania tego ważnego miejsca w domu.

Zobacz więcej

Gerlach

Polska marka z 260-letnią historią tworzenia wysokiej jakości produktów dla domu.

Zobacz więcej

Opinie

  • Zawsze wspaniale spędzony czas. Świetni prowadzący, miłe towarzystwo, wyśmienite dania i najlepsza gospodyni

    Agata 2024-09-12

  • Jestem pod takim wrażeniem, że nawet brakuje mi słów. To były boskie warsztaty z fantastycznym jedzeniem, cudowną atmosferą i KingaJestem pod takim wrażeniem, że nawet brakuje mi słów. To były bosk...

    więcej

    Wojciech 2024-09-03

  • Cudowne miejsce z super atmosferą. Ciekawe i inspirujące warsztaty. Jak przyjdzie się raz to chce się wracać. Wyśmienite produkty

    Kinga 2024-09-03