INFORMACJA O PRYWATNOŚCI PLIKÓW COOKIES

Nasza strona internetowa odczytuje informacje z Państwa urządzenia oraz zapisuje je na nim, zarówno w formie cookies (małych plików tekstowych w przeglądarce) jak i poprzez zbieranie informacji o Państwa aktywności na stronie, IP itp.

Przeglądarki internetowe zazwyczaj domyślnie dopuszczają automatycznie powyższe działania. Użytkownicy strony mogą w każdym czasie dokonać zmiany ustawień zapisu lub odczytu informacji za pomocą ustawień przeglądarki. Jednakże w przypadku zablokowania powyższych działań nie będzie możliwym korzystanie z strony internetowej. Mogą też Państwo zdecydować za pomocą ustawień naszego narzędzia.

RODZAJE PLIKÓW COOKIES UŻYWANYCH NA NASZEJ STRONIE

Dane są zbierane w celach zgodnych z naszą polityką prywatności. Zgoda jest dobrowolna. Możesz jej odmówić lub ograniczyć jej zakres.

W każdej chwili możesz modyfikować udzielone zgody w zakładce: informacje i regulaminy — zresetuj ustawienia cookies.

Niezbędne

Przyczyniają się do użyteczności strony poprzez umożliwianie podstawowych funkcji takich jak nawigacja na stronie i dostęp do bezpiecznych obszarów strony internetowej. Strona internetowa nie może funkcjonować poprawnie bez tych ciasteczek.

Funkcjonalne

Rozwiązania, które rozszerzają możliwości naszej strony

Analityka

Rozwiązania, które pozwalają nam zobaczyć, jak korzystasz z naszej strony

Marketing

Rozwiązania, które pozwalają nam na analizowanie jak korzystają Państwo ze strony oraz kierować do Państwa reklamy na podstawie zebranych informacji

Dwudniowe zajęcia z pieczenia chleba – Chleb na zakwasie z Wiesią Ablewską

Dwudniowe zajęcia z pieczenia chleba – Chleb na zakwasie z Wiesią Ablewską

Dwudniowe zajęcia z pieczenia chleba – Chleb na zakwasie z Wiesią Ablewską
900 zł / os
wolne miejsca
Data: 12 września 2024, 0:00
Czas trwania: 6 godzin godziny
Prowadzący: Wiesia Ablewska

Chleb na zakwasie

Sobota start 9

Niedziele 8 start

Menu
  •  

    Dzień I

    Część teoretyczna:

    Charakterystyka mąki i jej podział
    Różnica między drożdżami, a zakwasem

    Rodzaje zakwasów i sposoby ich prowadzenia

    Część praktyczna:

    Pieczywo – etapy:

    przygotowanie roczynów i zakwasów
    przygotowanie ciasta właściwego
    leżakowanie
    garowanie
    formowanie
    wypiekChleb wiejski na zakwasie pszennym
    Chleb żytni na zakwasie żytnim foremka
    Bagietka francuska
    Foccacia/ciabataPieczywo drobne
    Cebularze
    Ciabata
    Bajgle

    Dodatki wege:
    Wege smalec z fasoli
    Pasztet z soczewicy z grzybami
    Gravlax z łososia/ wege opcja
    Dzień II

    Część teoretyczna

    Ciasto drożdżowe – charakterystyka
    Różnica w wypiekach i jakości zakwas c/a drożdże

    Część praktyczna:

    Pieczywo:
    Wypiek - formowanie oraz ozdabianie pieczywa
    Chałka żydowska
    Chleb tostowy
    Bagietka drożdżowa

    Pieczywo drobne:
    Bliny z z crème fraiche
    Bułka poznańska
    Placek drożdżowy ze śliwkami

    Dodatki:
    Kruszonka
    Creme fraiche
    Ubite masło palone
    Omlet jajeczny
    Stary program

    I DZIEŃ

    10.00 – rozpoczęcie

    Omówienie mąk
    bułki na zakwasie z dodatkiem drożdży
    Chlebek rwany
    Pasta wegańska I
    Pasta wegańska II
     
    Omówienie zakwasu
    Przygotowanie składników na chleb żytni
    Przygotowanie składników na chleb biały
    Przygotowanie zakwas do chleba  żytniego
    Przygotowanie zakwas do chleba białego
    15.30-16 - koniec I dnia

    II DZIEŃ 

    9.00 – rozpoczęcie

    Wyrobienie chleba żytniego
    Wyrobienie chleba białego
    Pasta wegańska III
    Pasta wegańska IV
     
    Bieszczadzkie proziaki
    Masło czosnkiem niedźwiedzim
    Przygotowanie ciepłego dania z pesto z czosnku niedźwiedziego- spaghetti (z gotowego makaronu)
    Upieczenie chleba
    14.30-15 – koniec warsztatów

Warto wiedzieć

  • FAQ - box lewy

    Co zabrać na warsztaty?

    Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

  • FAQ - box środek

    Jak się ubrać?

    Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

  • FAQ - box prawy

    Po warsztatach

    Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Partnerzy

SMEG

Nasze studio oferuje pełne wyposażenie kuchenne firmy Smeg. Uczestnicy podczas gotowania poznają sprzęt, który potem można kupić w naszym studiu.

Zobacz więcej

Artiss

Serca każdego domu nie byłoby bez dobrze przemyślanej i w starannie wykonanej kuchni. Dlatego też proponujemy Wam nasze usługi w dziedzinie projektowania oraz wykonywania tego ważnego miejsca w domu.

Zobacz więcej

Gerlach

Polska marka z 260-letnią historią tworzenia wysokiej jakości produktów dla domu.

Zobacz więcej

Opinie

  • Jestem pod takim wrażeniem, że nawet brakuje mi słów. To były boskie warsztaty z fantastycznym jedzeniem, cudowną atmosferą i KingaJestem pod takim wrażeniem, że nawet brakuje mi słów. To były bosk...

    więcej

    Wojciech 2024-09-03

  • Cudowne miejsce z super atmosferą. Ciekawe i inspirujące warsztaty. Jak przyjdzie się raz to chce się wracać. Wyśmienite produkty

    Kinga 2024-09-03

  • Zawsze wspaniale spędzony czas. Świetni prowadzący, miłe towarzystwo, wyśmienite dania i najlepsza gospodyni

    Agata 2024-09-12