Qmam Kaszę
Maia Sobczak – z wykształcenia psycholog, sięgający ochoczo do psychologii pozytywnej. Dietoterapeutka holistyczna, pracuje w oparciu o najstarsze medycyny świata, konsultantka Ajurwedy z ramienia Jiva institute w Indiach.
Na co dzień tworzy zdrowe, wzmacniające ciało i umysł receptury, leczy pysznym jedzeniem, fotografuje, pisze artykuły i książki, prowadzi warsztaty, wykłady, stylizuje kulinarnie. Swoją pasją dzieli się na blogu qmam kasze.
Współpracuje między innymi z magazynem Kuchnia, KUKBUK, Usta, Weranda Country, Shape choć jej przepisy można też znaleźć w Zwierciadle, Super Linii, Cosmopolitan, Slowly Veggie, Newsweeku czy Elle.
Współautorka książki „Najlepsze przepisy dla całej rodziny”, autorka bestsellerowej pozycji z 2015 roku o prostym, pięknym i wspierającym jedzeniu „Qmam Kasze – czyli powrót do korzeni”, pełnej inspirujących, szczęśliwych przepisów z podróży książki „Przepisy na szczęście” z początku 2017 roku i najnowszej, napisanej w duchu NO WASTE COOKING czy jak sama autorka mówi w rytmie #mynowaste pt. : „Qmam Kasze. Do ostatniego okruszka”.