Michał Zagórski
Cześć, nazywam się Michał Zagórski zawodowo zacząłem gotować 10 lat temu w Irlandii u boku Chefa Jonha O’Leary w restauracji „West End House”, tam poznałem prawdziwa kuchnie francuska, przygotowywaną z najlepszych produktow Irlandii takich jak owoce morza, jagnięcina, wolowina..etc Wcześniej zajmowałem się fotografią moje zdjęcia ukazywały się w ” Sunday Independent „i ” Irish Times […]
Cześć, nazywam się Michał Zagórski zawodowo zacząłem gotować 10 lat temu w Irlandii u boku Chefa Jonha O’Leary w restauracji „West End House”, tam poznałem prawdziwa kuchnie francuska, przygotowywaną z najlepszych produktow Irlandii takich jak owoce morza, jagnięcina, wolowina..etc
Wcześniej zajmowałem się fotografią moje zdjęcia ukazywały się w ” Sunday Independent „i ” Irish Times „, oraz jestem finalistą kilku konkursów organizowanych przez ” Vogue Italia”,
W Irlandii również odbyłem staż w restauracji „Patrick Gilbound” 2* michelin.
Po powrocie do Polski pracowałem w restauracji „Królestwo” I „Cortyard by Marriott” Jako szef kuchni.
W 2018 roku postanowilem wyjechać na południe Francji spełnić swoje marzenie pracy dla francuskich szefów kychni, w Marsylii w hotelu „Intercontinental” U boku chefa Lyonela Leviego 1*Michelin, następnie w Saint Tropexz w 5* hotelu „La ponche”.
Poznałem tam tajniki kuchni Prowansji tradycje jak i nowoczesny styl gotowania.