Kuchnia wegetariańska
Warsztaty z Anetą Zabiegałą – Sałatki Yotama Ottolenghiego
Czas trwania: 4 godziny
18 styczeń 2025, 10:00
Sałatki Yotama Ottolenghiego
MENU:
- Pieczone, młode marchewki z fenkułem, harrisą, domową prażoną szalotką i migdałowym tofu.
- Pieczonego bakłażana z ciepłym hummusem kolendrowym, roślinnym majonezem o smaku kawy i tajską bazylią
- Sałatę sezonową z dressingiem z wędzonego bakłażana i fermentowanego sosu chilli
- Danie z pieczonego, młodego buraka z sosem wiśniowym z chilli i limonką, dukkah i miętą
- Pieczoną paprykę z wędzonym labneh, melasą i migdałami w palonym maśle
- Różową kaszę pęczak, piklowane mirabelki z salsą z botwinki podane z prażonym słonecznikiem i serem feta
- Przygotowaną od podstaw, oryginalną mieszankę przypraw Dukkah, którą każdy zabierze ze sobą do domu;
Prowadzący
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.