Przygoda w Tajlandii 3
Przygoda w Tajlandii 3
Dla Tajów liczą się dwa aspekty w życiu – przyjemność i harmonia. Do tego i my będziemy dążyć na Kościuszki 12 podczas spotkania: do maksymalnej przyjemności w gotowaniu i do harmonii 5 smaków, a uwierzcie, dla Polaków to nie lada sztuka połączyć ostrość, słodycz, gorycz, kwaśność i słoność.
Królową tego spotkania będzie krewetka, którą Tajowie dodają, gdzie tylko mogą. Zaczniemy od kultowych chrupiących kotlecików z krewetkami z relishem ogórkowym oraz sosem chilli. Nie możecie opuścić pracowni bez idealnego Pad Thaia czyli smażonego makaronu z krewetkami, na który każda rodzina w Tajlandii ma swój sekretny przepis (my też!). Na finał czeka was potrawa, która została zaliczona przez CNN do jednej z 50 najlepszych na świecie. Mussaman Curry – sycące mięsne curry, którego wszyscy zawsze proszą o dokładkę.
Menu:
- Shrimp Cakes – smażone na głębokim tłuszczu kotleciki z krewetkami, pastą curry, zieloną fasolką, tajskimi przyprawami, relishem ogórkowym i sosem chilli
- Pad Thai – smażony makaron ryżowy z krewetkami, szalotką, kiełkami, dymką i słodko-kwaśno-słonym sosem
- Mussaman Curry z wołowiną, ziemniakami, szalotką i orzechami nerkowca oraz z domową pastą curry, którą zrobimy od podstaw na warsztatach
Prowadzący
Brak wolnych miejsc? Dołacz do listy rezerwowych
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.