Jak we włoskim domu
Poczuj się jak we włoskim domu, by potem włoską przygodę z pizzą powtórzyć we własnym. Edoardo, nasz mistrz od smaków Italii, podzieli się swoją rodzinną recepturą na ciasto i wprowadzi Was w tajniki tego wypieku. Tu nie będzie miejsca na żadne ustępstwa – działamy po włosku i basta! W oryginalnej wersji będzie więc idealne cienkie ciasto i tradycyjne składniki.
To spotkanie to także bezcenna opowieść o mące! Jej rodzajach i o tym, jakich produktów szukać na półkach polskich sklepów, by upiec placek idealny w domowych warunkach. Porozmawiamy także o tradycyjnych włoskich dodatkach i o tych, które się absolutnie nie nadają do pizzy. Pracownię wypełnią aromaty najlepszej oliwy, wybornej gorgonzoli i dojrzałych pomidorów.
Każdy z uczestników przygotuje swoją, skomponowaną z najlepszych składników pizzę, a dodatkową porcję świeżego, własnoręcznie zrobionego ciasta zabierze do domu, by czym prędzej powtórzyć włoskie doświadczenie i uraczyć pizzą kogoś bliskiego.
MENU:
- ciasto na pizzę
- klasyczny włoski sos pomidorowy
- oryginalne włoskie sery, między innymi mozzarella, mozzarella fior di latte, grana padano, gorgonzola
- grillowane warzywa: cukinia, bakłażan, papryka
- najlepsze włoskie wędliny
- i wiele innych dodatków…