Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Kuchnia świata

Kolory Maroka

Czas trwania: 4 godziny 9 styczeń 2025, 18:00
350 zł / os
brak miejsc lista rezerwowa

Targowisko aromatów

Sercem każdego arabskiego miasta jest targowisko – pełno na nim przypraw, kolorowych warzyw i owoców, świeżych produktów z pierwszej ręki. To jednak nie tylko miejsce zakupów, ale także codziennych spotkań i rozmów. Zapraszamy na pełne gwaru warsztaty, na popijanie miętowej herbaty i gotowanie od serca aż pięciu dań.

Sercem każdego marokańskiego domu jest z kolei kuchnia, w której codziennie przygotowywany jest tradycyjny tadżin. Z jego przepisem jest jak z naszym bigosem lub rosołem – każda Pani domu robi go inaczej, ale zawsze jest wyśmienity, przygotowywany z szacunkiem do produktów i miłością do tych, których karmimy. Jednym słowem, to danie do zakochania! A kuchnia Maroka – do pokochania. 

Marlena Starzec w trakcie tego warsztatu z pewnością zarazi Was miłością do marokańskiej kuchni – odmiennej od tego, co niektórzy znają tylko w hotelowych stołów all inclusive. My stawiamy na autentyczność i zanurzenie się w intensywnych zapachach i aromatach przypraw takich jak szafran, cynamon, kumin, kolendra i jedynych w swoim rodzaju kiszonych cytryn.

MENU:

  • Aromatyczna i rozgrzewająca zupa harira z ciecierzycą i soczewicą podana ze śmietaną, harissą i limonką
  • Tradycyjny marokański tadżin z kurczakiem, oliwkami i kiszonymi cytrynami
  • Sałatka taktouka z duszonych pomidorów i grillowanej papryki
  • Kuskus w stylu marokańskim z orzechami, suszonymi morelami, rodzynkami i mnóstwem aromatycznych ziół
  • Marokańskie ciasteczka briwats z ciasta filo wypełnione migdałowym nadzieniem 

Prowadzący

Brak wolnych miejsc? Dołacz do listy rezerwowych

    Warto wiedzieć

    Co warto zabrać

    Co zabrać na warsztaty?

    Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

    Jak się ubrać

    Jak się ubrać?

    Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

    Po warsztatach

    Po warsztatach

    Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

    Najbliższe warsztaty

    7 styczeń, 18:00
    Marcin Morek

    Azja – Azjatycki Wok

    brak miejsc
    8 styczeń, 18:00
    Marlena Starzec

    Ameryka Łacińska i Hawaje

    wolne miejsca
    11 styczeń, 10:00
    Bartosz „Snecz” Dębski

    Bartek „Snecz” Dębski – Ramen

    brak miejsc
    Do góry