Azja – Azjatycki Wok
Azjatycki Wok
Będzie ogień! Te warsztaty są zawsze spektakularne, aromatyczne i pełne anegdot. W ciągu kilku godzin odkryjecie tajemnice ukochanych dań Wietnamczyków, Chińczyków, Tajów czy Koreańczyków. A wszystko za sprawą dwóch magicznych słów: stir fry czyli smaż i mieszaj lub „smaż w ruchu”. Uprzedzamy – namachacie się tym razem tyle, ile podczas porządnej wizyty na siłowni i obiecujemy – będzie warto!
Prawdziwy wok i prawdziwe smażenie to ogień. Dowiecie się od Marcina miedzy innymi: na jakim smażyć oleju? Jaka jest kolejność dodawania składników? Po co tyle gazu? Dlaczego tak krótko? Do tego poznacie technikę, bowiem sztuka gotowania na woku wymaga umiejętności i precyzji. Ale w nagrodę otrzymacie dania, w których to krótkie smażenie pozwala zachować genialny smak produktów, chrupką teksturę i naturalny kolor.
Dobór memu jest tu tak precyzyjny, jak krojenie warzyw w słupki: Marcin pokaże wam jak idealnie wykorzystać w woku i ryż i makaron, skorzysta z wołowiny i z drobiu, uwolni aromaty z azjatyckich przypraw i nauczy was, jak dawkować pikanterię, by zadowolić zarówno miłośników ostrych smaków jak i amatorów dań łagodnych.
MENU:
- smażony makaron ryżowy z wołowiną marynowaną w sosie ostrygowym z czosnkiem, chili , trawą cytrynową z dodatkiem warzyw podawany z orzechami nerkowca, miętą i kolendrą
- smażony tajski ryż z warzywami (cebula, marchewka, brokuł, papryka) z sosem sojowym, chili i jajkiem
- smażony makaron z kurczakiem i warzywami z dodatkiem czosnku, chili i tajskiej bazylii
Prowadzący
Brak wolnych miejsc? Dołacz do listy rezerwowych
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.