Przyjęcie idealne z Jolą Kleser – Magia świąt
PRZYJĘCIE IDEALNE Z JOLĄ KLESER – Magia świąt
Czekamy na nie cały rok – i mało kto potrafi się im oprzeć. Święta Bożego Narodzenia pod każdą szerokością geograficzną mają swój urok! W Polsce miłość do bliskich często przejawia się w gościnności i tym, co dla nich przygotowujemy do jedzenia. Specjalna edycja przyjęcia idealnego w wersji świątecznej zabierze was w kulinarną podróż – Jola wybrała prawdziwe perełki gastronomiczne – tym razem bez pierogów czy karpia – dajcie się zaskoczyć!
Zaczniecie od grzanego wina – ale takiego, które nie ma wiele wspólnego z tym co serwują masowo na świątecznych jarmarkach – poznacie prawdziwy szwedzki przepis przebogaty w przyprawy. Potem elegancki i lekki łosoś w formie gravlaxu i idealna kaczka na obiad w drugi dzień świąt. I wreszcie angielski deser, który pokona wszelkie makowce – tym razem z kremem cynamonowym.
Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny. Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły – przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu. Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony. Tutaj liczy się każdy detal: zarówno menu jak i zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera. Z tej gościnności powstał wyjątkowy autorski cykl Akademii „Przyjęcie idealne”, w ramach którego tym razem świąteczne specjały.
MENU
czerwone grzane wino / sok z pomarańczy / przyprawy korzenne;
przystawka: gravlax ze świąteczną nutą
marynowany łosoś / pomarańcza / fenkuł;
danie główne: kaczka konfit z dodatkami
kacze udko / sos żurawinowy / mus z pietruszki / karmelizowane buraki;
deser: świąteczny trifle z cynamonowym kremem;
Prowadzący
Brak wolnych miejsc? Dołacz do listy rezerwowych
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.