Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Przyjęcie Idealne

Przyjęcie idealne z Jolą Kleser – Magia świąt

Czas trwania: 4 godziny 6 grudzień 2024, 18:00
330 zł / os
brak miejsc lista rezerwowa

PRZYJĘCIE IDEALNE Z JOLĄ KLESER – Magia świąt

Czekamy na nie cały rok – i mało kto potrafi się im oprzeć. Święta Bożego Narodzenia pod każdą szerokością geograficzną mają swój urok! W Polsce miłość do bliskich często przejawia się w gościnności i tym, co dla nich przygotowujemy do jedzenia. Specjalna edycja przyjęcia idealnego w wersji świątecznej zabierze was w kulinarną podróż – Jola wybrała prawdziwe perełki gastronomiczne – tym razem bez pierogów czy karpia – dajcie się zaskoczyć!

Zaczniecie od grzanego wina – ale takiego, które nie ma wiele wspólnego z tym co serwują masowo na świątecznych jarmarkach – poznacie prawdziwy szwedzki przepis przebogaty w przyprawy. Potem elegancki i lekki łosoś w formie gravlaxu i idealna kaczka na obiad w drugi dzień świąt. I wreszcie angielski deser, który pokona wszelkie makowce – tym razem z kremem cynamonowym. 

Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny. Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły – przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu. Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony. Tutaj liczy się każdy detal: zarówno menu jak i zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera. Z tej gościnności powstał wyjątkowy autorski cykl Akademii „Przyjęcie idealne”, w ramach którego tym razem świąteczne specjały.

MENU

aperitif: szwedzki Glögg
czerwone grzane wino /  sok z pomarańczy / przyprawy korzenne;

przystawka: gravlax ze świąteczną nutą
marynowany łosoś / pomarańcza / fenkuł;

danie główne: kaczka konfit z dodatkami
kacze udko / sos żurawinowy / mus z pietruszki / karmelizowane buraki;

deser: świąteczny trifle z cynamonowym kremem;

Prowadzący

Brak wolnych miejsc? Dołacz do listy rezerwowych

    Warto wiedzieć

    Co warto zabrać

    Co zabrać na warsztaty?

    Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

    Jak się ubrać

    Jak się ubrać?

    Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

    Po warsztatach

    Po warsztatach

    Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

    Najbliższe warsztaty

    7 grudzień, 10:00
    8 grudzień, 10:00
    Bartek Kieżun

    Bartek Kieżun – Chorwackie święta

    wolne miejsca
    15 grudzień, 11:00
    Chef Przemek Błaszczyk

    Warsztaty z Przemkiem Błaszczykiem – Święta ...

    wolne miejsca
    Do góry