Kuchnia Koreańska z Inessą Kim 2
brak miejsc Warsztat już się odbył
KUCHNIA KOREAŃSKA 2
Choć mają kulinarne tradycje sięgające wielu lat wstecz, to Europa zachłysnęła się kuchnią koreańską na poważnie po globalnej inwazji muzyki k-pop, „oper mydlanych” z Korei Południowej, a na koniec – po oscarowym film „Parasite”. I tak słowa: kimchi, bibimbap czy ramdon pobudzają apetyty smakoszy, a sławny smażony kurczak jest w każdym liczącym się mieście.
W naszej Pracowni Smaku mamy to szczęście, że warsztaty prowadzi wyjątkowa Inessa Kim, Koreanka, trenerka kulinarna i autorka książek, która w Polsce mieszka od ponad 20 lat. Dzięki temu, zajęcia nie tylko są lekcja smaku, ale i wiedzą o kulturze koreańskiej – Inessę można pytać o wszystko, do czego zachęcamy.
W tej odsłonie tych zajęć będzie wszystko, co musicie wiedzieć o koreańskich smakach: patenty na szybkie warzywne dodatki, placki z kimchi, jedyny i niepowtarzalny (oraz robiony jak trzeba) bibimbap oraz ratująca świat nie tylko o porankach pikantna zupa. Poznajcie tajemnicę przepisów wg Inessy i chodźcie dosypać jeszcze troszkę gochugaru do dań!
Menu:
- Yukgaejang – pikantna zupa z wołowiny
- Kimchijeon – placki z kimchi
- Musaengchae – surówka z rzodkiewki
- Bibimbab – ryż z warzywnymi dodatkami, wołowiną bulgogi i jajkiem
- Hotteok – placki drożdżowe ze słodkim nadzieniem
Prowadzący
Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.