Jesienne gotowanie z Kubą Steuermarkiem
brak miejsc Warsztat już się odbył
WIOSNA – KUBA STEUERMARK
Oddajemy go w wasze na kilka godzin – pełen temperamentu Kuba Steuermark, którego dobrze znacie z mediów kolejny raz zagości w naszej Pracowni Smaku. Podobno kiedyś powiedziano mu: „Dobrze gotujesz, dobrze gadasz, fajnie machasz rękami – idź do telewizji”. O tym jak wspaniale gotuje i przekazuje wiedzę nad talerzami przekonacie się dołączając do grupy warsztatowej – kto pierwszy ten lepszy, bo wiemy, że tu miejsca rozejdą się jak świeże bułeczki.
Kuba nakreślił jasno plan: będą wiosenne tematy i feria smaków na przebudzenie po zimie! Robimy 4 wyjątkowe pozycje i dbamy o jakość produktów, dlatego już pierwsze danie zrobicie w oparciu o organiczne warzywa. Krem z botwiny to nic innego jak wiosenne wyznanie miłości, a przepiórka z karmelizowanymi szalotkami na danie główne to już poezja! Na styku pór roku jeszcze zimowe gruszki, ale już młody cydr.
Kuba Steuermark kocha zabawę w kuchni – dołączcie koniecznie choć raz i zobaczcie, ile w nim radości do zarażania innych i ciekawych opowieści!
Menu:
- Przystawka: Kaczka tataki w sosie teriyaki z młodą dymką, pomidorami i masłem orzechowym
- Zupa: Krem z porów i ziemniaków z chipsami z gęsiej skóry
- Danie Główne: Pierś z gęsi z musem z czerwonej kapusty i sosem chimmichurri
- Deser: Tiramisu z sezonowych owoców i czerwonego wina
Prowadzący
Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.