Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Mięso

Master Class – 2 Dniowe Szkolenie Kulinarne z Kurtem Schellerem

Czas trwania: 6 godzin 26 październik 2024, 9:00
1850 zł / os
brak miejsc lista rezerwowa

Master Class – 2 Dniowe Szkolenie Kulinarne z Kurtem Schellerem

Mistrz i legenda! Szef Kuchni Kurt Scheller razem z Pracownią SMAKU zaprasza na profesjonalne szkolenie kulinarne.

W programie to co najważniejsze: techniki obróbki szerokiej gamy produktów. Każdy zmierzy się z porcjowaniem 1/2 kaczki i przetworzone zostaną  wszystkie jej elementy,  nauczycie się jak w domowych warunkach, bez specjalistycznego sprzętu przygotować ryż i sushi, wreszcie zrobicie własną kiełbaskę i wiele innych klasycznych dań kuchni międzynarodowej. Zajęcia prowadzone w formule warsztatowej. Praktyczna nauka poprzedzona instruktażem Szefa Kurta Schellera z bieżącą oceną i korektą pracy każdego Uczestnika szkolenia.

Szkolenie odbywa się w dniach 26  i 27 października w godzinach 9.00 – 15.00. Wszystkie przygotowane przez uczestników potrawy są spożywane na miejscu.

Cena szkolenia to 1850 brutto. Wystawiamy Fakturę VAT 23% Szkolenie Kulinarne.

BONUS: Dla każdego z uczestników w cenie zajęć przewidziany jest fartuch oraz książka kulinarna, które zabieracie ze sobą do domu.

Program:

Knife skills:
techniki krojenia warzyw
techniki krojenia ziemniaków

Kurczak i Kaczka  – rozbiór ( ½ sztuki/osoba)
Sos mięsny ( wieprzowy)

Omlet francuski
Koktajl z krewetek
Guacamole z jajkiem w koszulce
Croque madame

Trio risotto – z szafranem, grzybami, pomidorami
Quenelle z białych ryb z kremowym sosem koperkowym
Okoń morski z ratatouille
Stek z łososia z sosem hollandaise

Coq au vin z ryżem pilaf
Kurczak po zurychsku z roesti
Kacza pierś  z sosem pomarańczowym z puree z ziemniaków i selera
Kacze nogi cassoluet

Suflet z czekoladowo – migdałowy
Creme brulle
Bread & butter pudding

Prowadzący

Brak wolnych miejsc? Dołacz do listy rezerwowych

    Warto wiedzieć

    Co warto zabrać

    Co zabrać na warsztaty?

    Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

    Jak się ubrać

    Jak się ubrać?

    Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

    Po warsztatach

    Po warsztatach

    Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

    Najbliższe warsztaty

    8 wrzesień, 10:00
    Bartek Kieżun

    Bartek Kieżun – Kuchnia Włoska

    brak miejsc
    9 wrzesień, 18:00
    Edoardo Mallozzi

    Italian Party – Ravioli

    brak miejsc
    10 wrzesień, 18:00
    Marcin Morek

    Kultowe kanapki Ameryki i Azji

    brak miejsc
    Do góry