Warsztaty wegetariańskie – Sezonowość według Marleny Starzec – Wiosna
brak miejsc Warsztat już się odbył
Warsztaty wegetariańskie – Sezonowość według Marleny Starzec – Wiosna
Idzie młodość! Po jesienno-zimowym czasie mamy wreszcie powód, by porzucić kiszonki, kasze i rozgrzewające zupy. Wiosna daje nam dziesiątki pretekstów do super wegetariańskich dań – my mamy je dla was aż cztery! A w zasadzie Marlena ma, bo jej wyobraźnia działa mocno sezonowo.
Marlena Starzec to pasjonatka gotowania i podróży kulinarnych. Uczestniczka X edycji programu MasterChef, w którym w finałowej 14-tce skradła serca jurorów niebanalnymi połączeniami smaków. Uwielbia zaskakiwać, modyfikować trakcyjne potrawy i tworzyć autorskie przepisy.
Marlena, choć lokalna patriotka, uwielbia traktować garnki jak paszporty do różnych krajów, dlatego i tym razem pomiesza co-nieco. Francuskie śniadanie, dania z bliskowschodnimi twistami, włoskie klasyki z polskimi akcentami – Tak! Zacznijcie sezon we własnej kuchni i to zgodnie z bezmięsnymi trendami.
Menu
- Tostowana brioszka z pesto ze szpinaku, burratą i sałatką z zielonych szparagów z koperkiem i orzeszkami pini
- Karmelizowana młoda marchew na botwinowym humusie z aromatyczną ciecierzycą i kolendrowym shuqiem
- Pieczony kalafior w bliskowschodnich przyprawach podany na labneh z nutą cytryny, z delikatnym sosem, natką pietruszki i chrupiącą kaszą gryczaną
- Panna cotta aromatyzowana syropem z kwiatów czarnego bzu z musem rabarbarowym i kwiatami czarnego bzu
Prowadzący
Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.