Bartek Kieżun – Grecka Uczta
brak miejsc Warsztat już się odbył
BARTEK KIEŻUN – Grecka Uczta
Poznajcie jego wielkie greckie gotowanie! Bartek Kieżun znany także jako „Krakowski makaroniarz” to jedna z ciekawszych osobowości świata gastronomii w Polsce. Wspaniały gawędziarz i jeszcze lepszy mistrz gotowania, z przepisów które muszą się udać! Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Publikuje w magazynie „KukBuk”, „Twoim Stylu” i „Wysokich Obcasach”. Autor serii albumów z przepisami: „Italia do zjedzenia”, „Hiszpania do zjedzenia”, „Portugalia do zjedzenia”, „Ateny do zjedzenia”, „Istambuł do zjedzenia”, „Jerozolima do zjedzenia”.
Co się stanie, jeśli przyjdziecie? Miłośnicy hummusu dokonają zdrady na rzecz favy… Odkryjecie na nowo miłość do ziemniaków i tym samym porzucicie ochotę na domową sałatkę jarzynową. Pokochacie ryby, których jemy wciąż tak mało, a ta dorada w połączeniu z papryką skradnie wasze serca. O cieście pomarańczowym to nawet nie ma co wspominać – Bartek nie przez przypadek nazwał je po prostu boskim!
Jeśli go poznaliście – wszystko jasne, jeśli to wasz pierwszy raz z Bartkiem – to obiecujemy – nie ostatni. Znany dziennikarz kulinarny i autor wspaniałych książek nagrodzony World Gourmand Cookbook Awards i Nagrodą Magellana od zeszłego roku regularnie prowadzi u nas warsztaty – zapraszamy!
Menu
-
FAVA – pasta z groszku z Santorini, najlepszt grecki starter
-
PATATOSALATA – grecka sałatka ziemniaczana
-
BOURDETO – dorada w sosie paprykowym
-
PORTOKALOPITA – boskie ciasto pomarańczowe
Prowadzący
Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.