Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Kuchnia wegetariańska

Warsztaty z Dominiką Wójciak – Jarzynova & zimowy comfort food

Czas trwania: 4 godziny 2 marzec 2024, 10:00
390 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył

JARZYNOVA & ZIMOWY COMFORT FOOD

A to dobre! Kolejne magiczne warsztaty wege z Dominiką Wójciak, która po prostu czaruje swoimi połączeniami kulinarnymi. I to w czasie, gdy już marzymy o wiośnie, ale w kuchni na przednówku jeszcze zima w pełni – wykorzystajmy zatem moc warzyw tej części sezonu!  Zajęcia prowadzi zwyciężczyni III edycji MasterChefa i polska królowa kuchni wege! Dominika Wójciak to pasjonatka kulinarnych podróży po świecie i miłośniczka eksperymentów w kuchni oraz autorka książkowych bestsellerów. Wybierz dowolne warzywo i zacznij z nią działać w kuchni – obiecujemy – nie pożałujesz!

Zaczniecie od zupy, która jest dobra na wszystko – tym razem w postaci fusion klasycznej francuskiej kuchni z creme fraiche i bliskowschodnim twistem. Potem zabawa włoską tradycją czyli w pełni jarzynowe „Beetello tonnato” zamiast piemonckiego vitello tonnato. Danie główne to bakłażanowy sznycel podwójnie pieczony, czyli co pysznego zrobić na przednówku i nie urobić się po łokcie, a na deser szaleństwo z gruszką i norweskim karmelizowanym serem, który zmienia wszystko…

Menu:

  • Vichyoise z cytryną i soczewicą, czyli zupa dobra na wszytko, tym razem w postaci fusion klasycznej francuskiej kuchni z creme fraiche i bliskowschodnim twistem.
  • Beetello tonnato, czyli nie do końca klasyczna włoska przystawka w jarzynovo-zimowej odsłonie.
  • Bakłażanowy sznycel podwójnie pieczony, czyli co pysznego zrobić na przednówku i nie urobić się po łokcie.
  • Gruszki w cydrze z brunostem, czyli całoroczny deser, banalnie prosty, niemal klasyczny a wszystko zmienia brunost – norweski ser z karmelizowanej serwatki.

Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!

Warto wiedzieć

Co warto zabrać

Co zabrać na warsztaty?

Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

Jak się ubrać

Jak się ubrać?

Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

Po warsztatach

Po warsztatach

Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Najbliższe warsztaty

8 wrzesień, 10:00
Bartek Kieżun

Bartek Kieżun – Kuchnia Włoska

brak miejsc
9 wrzesień, 18:00
Edoardo Mallozzi

Italian Party – Ravioli

brak miejsc
10 wrzesień, 18:00
Marcin Morek

Kultowe kanapki Ameryki i Azji

brak miejsc
Do góry