Warsztaty z Dominiką Wójciak – Jarzynova & zimowy comfort food
brak miejsc Warsztat już się odbył
JARZYNOVA & ZIMOWY COMFORT FOOD
A to dobre! Kolejne magiczne warsztaty wege z Dominiką Wójciak, która po prostu czaruje swoimi połączeniami kulinarnymi. I to w czasie, gdy już marzymy o wiośnie, ale w kuchni na przednówku jeszcze zima w pełni – wykorzystajmy zatem moc warzyw tej części sezonu! Zajęcia prowadzi zwyciężczyni III edycji MasterChefa i polska królowa kuchni wege! Dominika Wójciak to pasjonatka kulinarnych podróży po świecie i miłośniczka eksperymentów w kuchni oraz autorka książkowych bestsellerów. Wybierz dowolne warzywo i zacznij z nią działać w kuchni – obiecujemy – nie pożałujesz!
Zaczniecie od zupy, która jest dobra na wszystko – tym razem w postaci fusion klasycznej francuskiej kuchni z creme fraiche i bliskowschodnim twistem. Potem zabawa włoską tradycją czyli w pełni jarzynowe „Beetello tonnato” zamiast piemonckiego vitello tonnato. Danie główne to bakłażanowy sznycel podwójnie pieczony, czyli co pysznego zrobić na przednówku i nie urobić się po łokcie, a na deser szaleństwo z gruszką i norweskim karmelizowanym serem, który zmienia wszystko…
Menu:
- Vichyoise z cytryną i soczewicą, czyli zupa dobra na wszytko, tym razem w postaci fusion klasycznej francuskiej kuchni z creme fraiche i bliskowschodnim twistem.
- Beetello tonnato, czyli nie do końca klasyczna włoska przystawka w jarzynovo-zimowej odsłonie.
- Bakłażanowy sznycel podwójnie pieczony, czyli co pysznego zrobić na przednówku i nie urobić się po łokcie.
- Gruszki w cydrze z brunostem, czyli całoroczny deser, banalnie prosty, niemal klasyczny a wszystko zmienia brunost – norweski ser z karmelizowanej serwatki.
Prowadzący
Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.