Kurt Scheller – Mięso
brak miejsc Warsztat już się odbył
Warsztaty z Kurtem Schellerem
Czytanie menu tych warsztatów jest jak poezja! Już zazdrościmy wszystkim, którzy w zaledwie jeden dzień poznają najważniejsze tajniki przygotowywania drobiu, wołowiny, wieprzowiny czy jagnięciny. Zestaw dań, które przygotujecie to klasyki, serwowane na najważniejszych stołach świata – nie brak tu oczywiście receptur francuskich czy włoskich, ale najważniejszym bohaterem będzie mięso i to, co profesjonaliście powinni o nim wiedzieć – tu każde cięcie noża będzie miało znaczenie… I co najważniejsze: możecie pytać o wszystko – nic nie pozostanie bez odpowiedzi.
Jedno spotkanie z tego typu autorytetem może zastąpić godziny czytania książek i eksperymentowania na własną rękę. Zaplanujcie czas nie tylko na dopracowane w szczegółach menu na poziomie restauracji, ale przede wszystkim na warsztat z mistrzem oraz na spotkanie ze wspaniałym człowiekiem. Scheller nie bywa na Śląsku często, dlatego tym bardziej wykorzystajcie jego obecność w Katowicach.
Gotował dla prezydentów, celebrytów. Jest gwiazdą mediów w Europie i w Polsce, którą po wielu podróżach wybrał na swoje miejsce do życia. Na styczniowym warsztacie tym razem Was potraktuje jak specjalnych gości, by z szacunkiem podejść do wspaniałych produktów, włoskiej tradycji i wspólnego gotowania. Rezerwujcie miejsca zanim ich zabraknie – masterclass jest zaplanowany tylko dla kilkunastu osób.
BONUS: Dla każdego z uczestników w cenie zajęć przewidziany jest fartuch oraz książka kulinarna, które zabieracie ze sobą do domu.
Menu:
- Kiełbaska drobiowa z nutą czekolady z plackiem ziemniaczanym
- Consommé z kurczaka
- Beurreck z sałatką z ogórka
- Kotlet Milanaise z wieprzowiny z szafranowym risotto
- Antrykot z masłem Cafe de Paris, zimniakiem Pont Neuve
- Żeberko jagnięce po prowansalsku
Prowadzący
Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.