Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Burgery

Burgery i Buły – Klasyczny, wegetariański oraz pajda na zakwasie

Czas trwania: 4 godziny 4 kwiecień 2023, 18:00
330 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył

Obalcie wszystkie mity na temat burgerów i chodźcie na warsztaty z Kinga Bałazy. To jest spotkanie dla tych, którzy kochają gluten i bez wahania przygotują od zera wspaniałe bułki, wypieką briosze i pokroją grube pajdy chleba na zakwasie. To spotkanie dla tych, którzy szukają idealnego przepisu na mięso do burgerów i skorzystają z wszystkich sekretów, które podczas warsztatów zdradzi Kinga. Wreszcie dla tych, którzy chcą zaimponować burgerem nie tylko mięsnym, ale i w wersji wegetariańskiej.

Tu nie ma dróg na skróty a burgery będą wyśmienite! Będziecie mielić, wyrabiać ciasta, grillować, smażyć, marynować i namieszacie porządnie w dodatkach. Zrobimy własne pikle z mniej oczywistych warzyw a sosy wykorzystacie potem do innych dań w domu setki razy. 

Przygotujcie się na burgerową rewolucję, eksplozję smaków, ale nie tylko! Rozpusty dopełni kanapka, która rządzi światem czyli wariacja Kingi na temat słynnego amerykańskiego Reubena. Trudno orzec, czy pokochacie ją bardziej za porcję plastrów z pieczonego rostbefu czy za smak opiekanej kromki, która musi porządnie chrupać.  

Menu:

  • BURGER KLASYCZNY | maślana brioszka klasyczna oraz z palonym sianem | kotlety grillowane z mięsa o odpowiednim stosunku tłuszczu do mięsa | domowe pikle z sezonowych warzyw (kalafior, cukinia, szparagi) | sosy: remulada duńska z curry, sos aioli 
  • BURGER WEGETARIAŃSKI | panierowany camembertem | kotlet z cukinii | green salsa verde | grillowana brioszka z formy | frytki z batatów
  • PAJDA NA ZAKWASIE Z GARA | pajda chleba na zakwasie | pieczony rostbef | sos rosyjski na bazie musztardy i chrzanu | kiszony ogórek | kiszona kapusta

Prowadzący

Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!

Warto wiedzieć

Co warto zabrać

Co zabrać na warsztaty?

Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

Jak się ubrać

Jak się ubrać?

Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

Po warsztatach

Po warsztatach

Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Najbliższe warsztaty

7 styczeń, 18:00
Marcin Morek

Azja – Azjatycki Wok

brak miejsc
8 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Ameryka Łacińska i Hawaje

wolne miejsca
9 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Kolory Maroka

brak miejsc
Do góry