Petar Simić
Mam na imię Petar Simić i jestem rodowitym Serbem urodzonym w Belgradzie , mieszkam w Polsce od 2008 roku. Z Zawodu jestem kucharzem, szkole kulinarną skończyłem w Belgradzie. Pracowałem w wielu restauracjach z kuchnią narodową w Belgradzie, Londynie i Warszawie, w Polsce prowadzę kursy kulinarne od ponad 10 lat. Swoją wiedzę i umiejętności nie tylko […]
Mam na imię Petar Simić i jestem rodowitym Serbem urodzonym w Belgradzie , mieszkam w Polsce od 2008 roku. Z Zawodu jestem kucharzem, szkole kulinarną skończyłem w Belgradzie. Pracowałem w wielu restauracjach z kuchnią narodową w Belgradzie, Londynie i Warszawie, w Polsce prowadzę kursy kulinarne od ponad 10 lat. Swoją wiedzę i umiejętności nie tylko zdobywałem od dobrych szefów kuchni ale tez bardzo dużą wiedze również zdobyłem od takich osób jak rybacy z Dunaju z którymi miałem możliwość przebywać na co dzień, skosztowanych ton dań będąc gościem w nie jednym domu w Serbii, od babci, mamy czy cioć. Tradycyjne dania najlepiej się uczy od „małych bohaterów”, jako zawodowy kucharz i trener kuchni bałkańskiej moje zadanie jest ze by je jeszcze bardziej udoskonalić i zrozumieć i przekazać wiedze i sens kuchni bałkańskiej. Moje moto to ” Nie wymyśle kuchni bałkańskiej na nowo ze by zaimponować, a udoskonalę to co tradycja nam daję ze by ją wyróżnić.”