Kuchnia polska
Kwas i zakwas – Chleb na zakwasie, Żur oraz Gołąbki z liści kiszonego jarmużu
Czas trwania: 4 godziny
21 marzec 2023, 18:00
330 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył
brak miejsc Warsztat już się odbył
Kwas i zakwas
Czy czujesz się pewnie w kuchni? A może chcesz podszkolić swoje umiejętności, aby niezależnie od tego, co robisz gotować sprawniej, łatwiej i po prostu przyjemniej. Przygotowaliśmy niezwykłe warsztaty, podczas których nie tylko powstaną wyśmienite potrawy, ale również pod okiem Kingi podszkolisz techniki krojenia, smażenia, gotowania, przygotowania bulionów oraz techniki cukiernicze. Te warsztaty sprawią, że jeszcze bardziej polubisz gotowanie w swojej kuchni.
Menu:
- zakwas żytni na żur (zabieracie na wynos)
- zakwas na chleb (zabieracie na wynos)
- pieczemy chleb pszenno żytni na zakwasie
- modern żurek / zakwas / ziemniak / krokiet / paluch drożdżowy
- gołąbki z kaszanki w liściach kiszonego jarmużu
- koreańskie pierożki z kimchi
- kimchi z marchewki (zabieracie na wynos)
Harmonogram Zajęć:
1) 28.09 – Kroimy, Siekamy;
2) 26.10 – Grzybobranie;
3) 16.11 – Korzennie, Jesiennie;
4) 06.12 – Świąteczne Inspiracje;
5) 11.01 – Mięsożercy;
6) 23.02 – Tapas Table;
7) 21.03 – Kwas i Zakwas;
8) 26.04 – Zupy i Buliony;
9) 17.05 – Garden Party;
10) 07.06 – Kiszonki, Pikle, Przetwory;
Prowadzący
Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.