Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Master Class

Master Class – 2 Dniowe Profesjonalne Szkolenie Kulinarne z Przemkiem Błaszczykiem

Czas trwania: 7 godzin 28 marzec 2023, 9:00
1400 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył

Master Class – 2 Dniowe Profesjonalne Szkolenie Kulinarne z Przemkiem Błaszczykiem

Mistrz i legenda! Szef Kuchni Przemek Błaszczyk razem z Pracownią SMAKU zaprasza na profesjonalne szkolenie kulinarne. Dwudniowy kurs profesjonalny to dobry początek do nauki podstaw w kuchni.

W programie to co najważniejsze: Techniki rozbioru mies i ryb, gotowanie technika sous – vide, konfitowanie, smażenie, duszenie i wiele innych również z wykorzystaniem warzyw i owoców. Praktyczny instruktaż to doskonały początek na kulinarnej drodze dla osób zaawansowanych gotujących w domu, dla początkujących, acz obytych w operowaniu nożem i patelnią kucharzy. Wszystko to pod czujnym okiem Przemka Błaszczyka. Zajęcia prowadzone w formule pokazowo-warsztatowej. Pokazy oraz praktyczna nauka poprzedzona instruktażem Szefa Przemka Błaszczyka z bieżącą oceną i korektą pracy Uczestników szkolenia.

Szkolenie odbywa się od wtorku do środy w godzinach 9.00 – 15.00. Wszystkie przygotowane przez uczestników potrawy są spożywane na miejscu.

Cena szkolenia to 1400,00 brutto. Wystawiamy Fakturę VAT 23% Szkolenie Kulinarne.

I dzień – 9:00 – 15:00

Szkolenie kulinarne:

1. Techniki krojenia.

2. Rozbiór drobiu – kaczka:

– udo konfitowane, paryskie gnocchi, brukselka na dwa sposoby

– pierś kaczki sous – vide, crumble z kaczej skóry, sos pomarańczowy, espuma    ziemniaczana, marynowany burak z fenkułem i pomarańczą

– bulion na pieczonym korpusie

– terrina z kaczki z majonezem ziołowym

3. Deser: ptyś z kruszonką, musem czekoladowym i coulisem z owoców leśnych.

II dzień – 9:00 – 15:00

Szkolenie kulinarne:

1.  Omlet z gorgonzolą.

2. Rozbiór ryby – okoń morski:

– duszony filet w sosie pomidorowym, risotto a’la milanese

– smażony filet, puree ziemniaczane ze szpinakiem, sos beurre blanc

– bulion rybny / zupa z owocami morza

– polędwica z dorsza sous – vide, gulasz z małż i chorizo, z białym winem i groszkiem

3. Deser: Fondant czekoladowy z sorbetem wiśniowym.

Prowadzący

Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!

Warto wiedzieć

Co warto zabrać

Co zabrać na warsztaty?

Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

Jak się ubrać

Jak się ubrać?

Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

Po warsztatach

Po warsztatach

Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Najbliższe warsztaty

7 styczeń, 18:00
Marcin Morek

Azja – Azjatycki Wok

brak miejsc
8 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Ameryka Łacińska i Hawaje

wolne miejsca
9 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Kolory Maroka

brak miejsc
Do góry