Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Owoce Morza

Morskie ABC – Ośmiornica na talerzu – Ośmiornica gotowana w stylu hiszpańskim, zapiekana po portugalsku oraz grillowana w stylu greckim

Czas trwania: 4 godziny 28 luty 2023, 18:00
400 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył

Ośmiornica nie taka straszna!

Lubicie owoce morza? My wręcz kochamy. Na warsztatach zanurzymy się w głąb oceanu w poszukiwaniu wspaniałej ośmiornicy. Razem z Jolantą Kleser przejdziemy przez przepisy, które od wieków goszczą na stołach Hiszpanii, Portugalii czy Grecji.

Jola udowodni wam ze przyrządzenie ośmiornicy nie jest ani trudne ani straszne, choć ośmiornice trzeba wystraszyć. Każdy z Was będzie w stanie z łatwością przygotować ją w domach i zaskoczyć swoich gości. Dowiecie się jak z nią postępować od zakupu, przez przygotowanie aż po samo podanie.  Serdecznie zapraszamy!

Manu:

  • Carpaccio z ośmiornicy jako lekka przystawka
  • Gotowana ośmiornica w stylu hiszpańskim z wędzoną papryka
  • Ośmiornica zapiekana w piekarniku w stylu portugalskim
  • Grillowana ośmiornica w stylu greckim w oliwa i oliwkami

Prowadzący

Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!

Warto wiedzieć

Co warto zabrać

Co zabrać na warsztaty?

Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

Jak się ubrać

Jak się ubrać?

Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

Po warsztatach

Po warsztatach

Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Najbliższe warsztaty

7 styczeń, 18:00
Marcin Morek

Azja – Azjatycki Wok

brak miejsc
8 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Ameryka Łacińska i Hawaje

wolne miejsca
9 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Kolory Maroka

brak miejsc
Do góry