Kuchnia Prowansji – Zupa Bouillabaisse
brak miejsc Warsztat już się odbył
Kuchnia Prowansji
Prowansja kojarzy się z lawendą i Lazurowym Wybrzeżem. W Pracowni Smaku Michał Zagórski jako doświadczony szef, który pracował w tym pięknym regionie Francji zabierze Was w podróż w kierunku wschodniej Francji i odkryje smak Prowansji. A jeśli przenosimy się w kierunku Lazurowego Wybrzeża to nie może zabraknąć aromatycznej ryby i owoców morza. Jeśli rozbudziliśmy już Waszą wyobraźnię to dodamy, że podczas warsztatów przygotujemy pyszną wytrawną tartę, która będzie odpowiednio krucha, a po jej skosztowaniu nie skończycie na jednym kęsie. Oczywiście podczas takiego spotkania nie może zabraknąć deseru, a jeśli Francja to nasz szef postawił na ciasto typu brioche i vreme diplomate. Macie ochotę? To zapisujcie się już teraz!
Menu
Przystawka – Tarta ratatouille z kozim serem;
Danie główne – Zupa Bouillabaisse;
Deser – Tarte Tropezianne;
Prowadzący
Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.