Kuchnia meksykańska
Ale Meksyk! – Tacos
Czas trwania: 4 godziny
25 styczeń 2023, 18:00
300 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył
brak miejsc Warsztat już się odbył
Ale Meksyk!
Kto z Was nie marzy o wakacjach w Meksyku? Tacos, guacamole, chili con carne, empanadas, burritos, faszerowane papryki, wszystko pikantne, aromatyczne i pełne słońca! Tak właśnie jest na naszych warsztatach Ale Meksyk z Marcinem Morkiem. Kultowe warsztaty w Pracowni SMAKU rozgrzeją Wasze kubki smakowe i mimo, że nie usłyszycie Mariachi, to z pewnością będzie udana podróż kulinarna.
Sprawdź, jakie dania kuchni Meksykańskiej odkryjemy na najbliższych warsztatach i rozkoszuj się bogactwem aromatów. Najlepsze produkty, obłędne przepisy pełne awokado, papryczek, nie może Cię zabraknąć!
MENU
- Huevos rancheros czyli jajka farmerskie
- Sos rancheros
- Tacos z długo gotowaną wieprzowiną w meksykańskich przyprawach , soku z pomarańczy z dodatkiem warzywnych pikli i sosów na bazie mango i habanero
- Tacos z krewetkami smażonymi z czosnkiem, jalapeno i kolendrą z dodatkiem warzywnych pikli i sosów na bazie mango i habanero
- Tacos z długo gotowanym mięsem z ozora wołowego z dodatkiem pikli warzywnych i sosów na bazie mango i habanero
- Pasta z czarnej fasoli
- Guacamole
- Salsa pico del gallo
Prowadzący
Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.