MENU:
Italian Party – Tagliatelle
brak miejsc Warsztat już się odbył
Buona Appetit!
Wszyscy kochamy włoskie klasyki – aksamitne tiramisu z obłędną masą z mascarpone, miękką focaccie z pachnącym rozmarynem czy ravioli, którego ciasto jest idealne a farsz rozpływa się w ustach! Jeśli nie mieliście odwagi lub wam nie wyszło jedno z tych dań to najlepsza okazja, aby dołączyć do Włoskiej Akademii Edoardo i poznać klasyki kuchni włoskiej od samego mistrza.
Przystawka:
Cassone Romagnolo – Tortilla z serem mozzarellą wędzoną, rukolą oraz panchetta;
Danie główne:
1 – Paglia e Fieno con bocconcini di Maialino al finocchietto – Ciasto na tagliatelle w dwóch kolorach, sos na bazie polędwiczki wieprzowej marynowanej w nasionach kopru włoskiego;
2 – Tagliatelle con Crema di cavolo cappuccio e guazzetto di gambaretti – Ciasto na tagliatelle z sosem na bazie z kapusty czerwonej serwowane z tatarem z krewetek;
Deser:
Mousse di robiola con kiwi – Mus z sera robiola z kiwi;
Prowadzący
Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.