Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Kuchnia włoska

Italian Party – Tagliatelle

Czas trwania: 4 godziny 21 wrzesień 2023, 18:00
320 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył

Buona Appetit!

Wszyscy kochamy włoskie klasyki – aksamitne tiramisu z obłędną masą z mascarpone, miękką focaccie z pachnącym rozmarynem czy ravioli, którego ciasto jest idealne a farsz rozpływa się w ustach! Jeśli nie mieliście odwagi lub wam nie wyszło jedno z tych dań to najlepsza okazja, aby dołączyć do Włoskiej Akademii Edoardo i poznać klasyki kuchni włoskiej od samego mistrza.

MENU:

Przystawka:
Cassone Romagnolo – Tortilla z serem mozzarellą wędzoną, rukolą oraz panchetta;

Danie główne:
1 – Paglia e Fieno con bocconcini di Maialino al finocchietto – Ciasto na tagliatelle w dwóch kolorach, sos na bazie polędwiczki wieprzowej marynowanej w nasionach kopru włoskiego;
2 – Tagliatelle con Crema di cavolo cappuccio e guazzetto di gambaretti – Ciasto na tagliatelle z sosem na bazie z kapusty czerwonej serwowane z tatarem z krewetek;

Deser:
Mousse di robiola con kiwi – Mus z sera robiola z kiwi;

Prowadzący

Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!

Warto wiedzieć

Co warto zabrać

Co zabrać na warsztaty?

Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

Jak się ubrać

Jak się ubrać?

Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

Po warsztatach

Po warsztatach

Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Najbliższe warsztaty

7 styczeń, 18:00
Marcin Morek

Azja – Azjatycki Wok

brak miejsc
8 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Ameryka Łacińska i Hawaje

wolne miejsca
9 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Kolory Maroka

brak miejsc
Do góry