Kuchnia azjatycka
Mega Ostro – Warsztaty z Papryczką Chilli
Czas trwania: 4 godziny
20 wrzesień 2022, 18:00
300 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył
brak miejsc Warsztat już się odbył
Mega Ostro
Czy lubisz ostre potrawy? Dla fanów pikantnych podróży kulinarnych przygotowaliśmy specjalny warsztat! Jeśli lubisz ostre meksykańskie chilli czy też papryczki habanero to warsztaty z Marcinem Morkiem to idealny wybór dla Ciebie!
Podczas warsztatów wszyscy uczestnicy dowiedzą się jak rozgrzać kubki smakowe, aby poczuć pikanterię orientalnych podróży.
Zapisz się na gorące, pikantne warsztaty, które będą miały prawdziwą moc papryczek!
Menu:
- Meksykańskie Chilli z papryczkami ancho, mulato, guajillio i habanero, czarną fasolą, cebulą, czosnkiem i kolendrą. Użyjemy papryczek habanero „mocy” 200000-350000 SHU
- Tajskie Zielone Curry z krewetkami i warzywami. Pastę curry przygotujemy od podstaw na bazie tajskich papryczek birds eye o „mocy” 100000-200000 SHU
- Hinduskie Curry Naga Bhuna Masala z kurczakiem, papryczką Bhut Jolokia, pomidorami, cebulą, czosnkiem i ogórkową raitą. Użyjemy papryczek Bhut Jolokia o „mocy” 750000 – 1500000 SHU
Prowadzący
Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.