Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Ramen

Bartek „Snecz” Dębski – Ramen

Czas trwania: 4 godziny 23 kwiecień 2022, 10:00
320 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył

Ramen

Warsztaty poświecone jednej z najpopularniejszych potraw kuchnia azjatyckiej. Mowa tutaj o ramen’ie  Bartka Dębskiego.

Podczas części teoretycznej Snecz opowie nam czym charakteryzuje się makaron Ramen. Dowiemy się, na czym polega jego wyjątkowość i czemu tak świetnie nadaje się do tego japońskiego dania.

Poznamy i wspólnie wykonamy wywar Chintan – bogaty i pełny smaku wywar, który będzie bazą do kilku rodzajów ramenu. Nauczymy się, jaka jest różnica pomiędzy Shio, Shoyu i Miso ramen, oraz które orientalne dodatki się z nimi idealnie komponują.

MENU:

– Japońska przystawka od Szefa Kuchni
– Shio Ramen z siekanym kurczakiem, kukurydzą, szczypiorkiem, olejem z krewetek i Nori
– Miso Ramen z boczniakiem w Hoisin, cebulą, rzodkiewką, olejem chilli, Nori i czarnym sezamem
– Shoyu Ramen z Chashu podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z palonego czosnku, szczypiorkiem, Nori oraz sezamem

Prowadzący

Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!

Warto wiedzieć

Co warto zabrać

Co zabrać na warsztaty?

Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

Jak się ubrać

Jak się ubrać?

Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

Po warsztatach

Po warsztatach

Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Najbliższe warsztaty

7 styczeń, 18:00
Marcin Morek

Azja – Azjatycki Wok

brak miejsc
8 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Ameryka Łacińska i Hawaje

wolne miejsca
9 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Kolory Maroka

brak miejsc
Do góry