Natalia Nowak-Bratek
Natalia Nowak-Bratek, krakowianka. Z wykształcenia jestem filologiem orientalnym i muzykiem, z zawodu fotografem kulinarnym, który oddał swoje serce azjatyckim pierogom.
Przez wiele lat współpracowałam z magazynami kulinarnymi (m.in. Kuchnia, Kukbuk, Palce Lizać, Czas wina), prowadziłam rubryki kulinarne (m.in. Voyage, Logo, Miasto Kobiet, Wysokie Obcasy) oraz pracowałam z markami (m.in. Prymat, TaoTao, Łowicz, Polskie Linie Lotnicze LOT, Master Chef) przygotowując przepisy, materiał fotograficzny i artykuły poświęcone gastronomii. Jako stylistka kulinarna pracowałam dla sieci Biedronka i Lewiatan. Parokrotnie miałam też możliwość prowadzić warsztaty poświęcone fotografii i stylizacji kulinarnej oraz reportaże z imprez kulinarnych (m. in. Good Food Fest, Węgiel Boom)
Od paru lat przeżywam fascynację azjatyckimi pierogami (zwłaszcza chińskimi i tajwańskimi), przez rok praktykowałam w tajwańskiej restauracji ucząc się pilnie fantazyjnego lepienia ciasta i mieszania aromatycznych nadzień. Obecnie kolportuję swoje pierogowe wyroby na terenie Krakowa i pracuję jako szef kuchni.