Aromatyczne Indie z Jolantą Kleser
brak miejsc Warsztat już się odbył
Bogactwo przypraw
Jolanta znów przeniesie nas w mocno pachnący świat kuchni Indii i pobliskiej Sri Lanki…
Będzie klasyk – kurczak tikka masala, będzie też dal z soczewicy. Do tego piękne, rosnące na blasze chlebki naan oraz orzeźwiający deser na bazie mango i mleka kokosowego.
Razem stworzycie też podstawę niemal wszystkich indyjskich dań – mieszankę przypraw garam masala, która posłuży do stworzenia wspaniałych dań, a której słoiczek zabierzecie później do domu.
MENU:
– dal z soczewicą
– chlebki naan
– kurczak tikka masala
– lankijska sałatka gotu kola
– mango lassi
– domowa przyprawa garam masala
Prowadzący
Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.