Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Kuchnia świata

Inessa Kim – Kimchi od A do Z

Czas trwania: 4 godziny 27 listopad 2021, 10:00
290 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył

Kimchi od A do Z

Kimchi… Co to jest? Magazyn Health ogłosił kimchi jedną z pięciu najzdrowszych potraw świata. To niskokaloryczne danie jest bogatym źródłem witamin A, B1, B2, C oraz minerałów – wapnia, żelaza i karoten. W znacznym stopniu wzmacnia odporność i bardzo korzystnie wpływa na metabolizm dzięki procesowi przyrządzenia (kiszenie) oraz ostrym składnikom (chili, czosnek, imbir). Jednym słowem, samo zdrowie! Kimchi podbija świat. Staje się coraz popularniejszą potrawą również w Polsce! Kimchi jest nie tylko surówką czy przystawką przygotowywaną z warzyw (przede wszystkim z kapusty pekińskiej). W Korei jest to również składnik do wielu potraw. Przepisów na kimchi są tysiące. Z kimchi w Korei jest jak w Polsce z bigosem: co rodzina, to przepis. Jeżeli chcesz nauczyć się robić kimchi według przepisów Inessy Kim, zapraszamy na warsztaty…….., podczas których Inessa opowie o historii kimchi, o tradycjach kiszenia i o różnych rodzajach tej fascynującej potrawy. Oczywiście poza opowiadaniami będzie dużo zajęć praktycznych!

Menu:

– Baechu kimchi – kimchi z kapusty pekińskiej, kiszone w połówkach

– Kimchi z kalarepy i ananasa
– Kimchi z białej kapusty z jabłkiem i gruszką
– Kimchi jjinpangmandu – bułeczki na parze z mięsem i kimchi
– Buddae jjigae – gulasz wojskowy z kimchi z dodatkiem makaronu ramen oraz makaronu ze słodkich ziemniaków
– Mus z gorzkiej czekolady z płatkami chili gochugaru

Prowadzący

Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!

Warto wiedzieć

Co warto zabrać

Co zabrać na warsztaty?

Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

Jak się ubrać

Jak się ubrać?

Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

Po warsztatach

Po warsztatach

Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Najbliższe warsztaty

7 styczeń, 18:00
Marcin Morek

Azja – Azjatycki Wok

brak miejsc
8 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Ameryka Łacińska i Hawaje

wolne miejsca
9 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Kolory Maroka

brak miejsc
Do góry