Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Master Class

Master Class – 3 Dniowe Profesjonalne Szkolenie Kulinarne z Kurtem Schellerem

Czas trwania: 7 godzin 28 listopad 2022, 9:00
2550 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył

Master Class – 3 Dniowe Profesjonalne Szkolenie Kulinarne z Kurtem Schellerem

Mistrz i legenda! Szef Kuchni Kurt Scheller razem z Pracownią SMAKU zaprasza na profesjonalne szkolenie kulinarne.

Trzydniowy kurs profesjonalny to dobry początek do nauki podstaw w kuchni. W programie to co najważniejsze: techniki obróbki szerokiej gamy produktów, praktyczna nauka m. in. rozbioru drobiu, filetowania ryb, oczyszczania owoców morza, knife skills przy szerokiej gamie owoców i warzyw. Praktyczny instruktaż to doskonały początek na kulinarnej drodze dla tych co zaczynają swoją przygodę z gotowaniem i tych, którzy swoją wiedzę chcą pogłębiać pod okiem Kurta Schellera.

Zajęcia prowadzone w formule pokazowo-warsztatowej. Pokazy oraz praktyczna nauka poprzedzona instruktażem Szefa Kurta Schellera z bieżącą oceną i korektą pracy Uczestników szkolenia.

Szkolenie odbywa się od poniedziałku do środy w godzinach 9.00 – 15.00. Wszystkie przygotowane przez uczestników potrawy są spożywane na miejscu.

Cena szkolenia to 2550,00 brutto. Wystawiamy Fakturę VAT 23% Szkolenie Kulinarne.

 

I dzień – 9:00 – 15:00

Pokaz kulinarny:

  • Techniki  krojenia  ziemniaków – różne formy 
  • Homar – technika obróbki

Szkolenie kulinarne:

  • Knife skills – krojenie warzyw
  • Rozbiór kurczaka ( ½ / osoba )
  • Wywar drobiowy
  • Demi glace 
  • Majonez
  • Sosy na bazie majonezu
  • Omlet francuski
  • Makaron Alfredo
  • Kurza pierś z masłem Cafe de Paris
  • Creme brulee

II dzień – 9:00 – 15:00

Pokaz kulinarny:

  • Sola Dover Duglere 

Szkolenie kulinarne:

  • Filetowanie: Sola Dover ( ½ osoba )
  • Filetowanie: Pstrąg
  • Wywar z ryb na sos
  • Wywar z ryb na zupę
  • Zupa rybna  a’la Bouillabaisse
  • Sos Rouille
  • Sola Dover z sosem z masła homara
  • Medalion łososia z sosem Hollandaise
  • Okoń morski z warzywami  sezonowymi
  • Mule po prowansalsku
  • Gravlax, sos musztardowy
  • Tabouleh/Hummus/Krewetki w czosnku
  • Zupa Tom Yum
  • Krem waniliowy
  • Mus czekoladowy

III dzień – 9:00 – 15:00

Szkolenie kulinarne:

  • Kacza pierś po pekińsku
  • Ossobuco Milanaise, risotto z szafranem
  • Stek Oscar ( antrykot)
  • Foie gras, sos Cumberland, tost Melba
  • Sznycel  Milanaise
  • Consomme Diablotines
  • Gnocchi po parysku
  • Kurczak No 64
  • Ciastko bretońskie
  • Suflet
  • Beza 

Prowadzący

Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!

Warto wiedzieć

Co warto zabrać

Co zabrać na warsztaty?

Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

Jak się ubrać

Jak się ubrać?

Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

Po warsztatach

Po warsztatach

Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Najbliższe warsztaty

7 styczeń, 18:00
Marcin Morek

Azja – Azjatycki Wok

brak miejsc
8 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Ameryka Łacińska i Hawaje

wolne miejsca
9 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Kolory Maroka

brak miejsc
Do góry