Szparagowe Love z Dominiką Wójciak
brak miejsc Warsztat już się odbył
SZPARAGOWE LOVE
Szparagi, ulubione majowe warzywo. Szlachetne, pyszne i uniwersalne. Na warsztatach opowiem o moich ulubionych połączeniach i technikach kulinarnych, jakich używam przygotowując szparagi. Dowiecie się, jak przygotowywać szparagi by były smaczne i jak dobierać dodatki i sosy, by nie przytłoczyć ich subtelnego smaku. Będziemy dusić szparagi w maśle, zapiekać, grillować, szybko smażyć i jeść na surowo.
Menu:
-Białe szparagi zapiekane pod kalafiorowym beszamelem z musztardowcem i dressingiem z karmelizowanych pomarańczy
-Grillowane zielone szparagi z rzodkiewką, estragonem, jajkiem w koszulce i ciepłym miso-mayo
-Risotto potrójnie szparagowe z lubczykiem
-Sernik z koziego serka z rabarbarem i owsianą kruszonką
Wytyczne dotyczące uczestnictwa w warsztatach kulinarnych:
- Zalecenie noszenia maseczek ochronnych podczas warsztatów;
- Obowiązkowa dezynfekcja rąk;
- Możliwość zapakowania jedzenia na wynos;
- Utrzymywanie odstępu między uczestnikami;
- Ograniczona liczba miejsc oraz praca w zespołach 5 osobowych;
Prowadzący
Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!
Warto wiedzieć
Co zabrać na warsztaty?
Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.
Jak się ubrać?
Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.
Po warsztatach
Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.