Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Akademia Małego Kucharza

[20/21] Akademia Małego Kucharza – Krótka historia pizzy

Czas trwania: 3 godziny 19 październik 2020, 18:00
145 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył

Akademia MAŁEGO KUCHARZA to zajęcia stworzone z myślą o dzieciach, które wolny czas lubią spędzać w kuchni, a gotowanie to dla nich coś więcej, niż pomaganie mamie i sypanie mąką po stole. Jeśli Twoje dziecko ma serce i zapał do pracy w kuchni, zapisz je na nasze zajęcia dodatkowe.

Młodzi w akcji.

Podczas 10 poniedziałkowych spotkań Akademii MAŁEGO KUCHARZA prowadząca Kinga Bałazy pokazuje i omawia podstawy zdrowego odżywiania, dietę z pełnowartościowych produktów, tajniki kuchni całego świata oraz stosowanych w nich technik.

Dzieci poznają zasady savoir-vivru, zdobywają kulinarne umiejętności i wiedzę. Każde ze spotkań realizuje inną tematykę, by dzieci poznały różne grupy produktowe, nauczyły się jak najwięcej o ich właściwościach, wpływie na swoje zdrowie, sposobach przygotowania, podawania.

Po ukończeniu całego kursu dzieci zostaną uhonorowane dyplomami Małego Kucharza i kulinarnymi nagrodami.

Wiek dzieci w grupie: 7-15 lat

Czas trwania zajęć: 3h

Harmonogram Akademii:

21.09 – Gofry
19.10 – Krótka historia pizzy
16.11 – Domowe burgery
7.12 – Pierniki i pierniczki
18.01 – Śniadanie mistrzów
15.02 – Tarty słodkie i wytrawne
15.03 – Placki na każdą porę dnia
19.04 – Pierogi!
17.05 – Kluch pampuchy
21.06 – Kotlety w każdej formie

Krótka historia pizzy:

Pizza to jedno z najprostszych dań na świecie. Swoją historie rozpoczyna jeszcze w starożytnym Egipcie a potem razem z rzymskimi wojskami, przywędrowała do Włoch. Jeśli chcecie dowiedzieć się kilku ciekawostek historycznych i masy wiedzy kulinarnej, zapraszamy na kolejne spotkanie Akademi Małego Kucharza. Będzie pysznie!

Na tym spotkaniu poznasz:

– krótka historia pizzy

– czym jest ciasto na pizze i jak powstaje

– zaczynamy od margharitty – czyli wystarczą pomidory i ser

– ulubione dodatki – czyli z czym można jeść pizze?


O prowadzącej:

KINGA BAŁAZY- kucharz i cukiernik w jednym. Aktualnie pracuje w ARIES Hotel & SPA Wisła prowadząc sekcję cukierniczą. Zamiłowanie do słodkich wypieków odziedziczyła w genach po babci 😉 Uczestnik wielu kursów i warsztatów kulinarnych- dobrze wie, że ten zawód wymaga ciągłego rozwoju. Współpracuje z firmami jak i klientami indywidualnymi tworząc niepowtarzalne projekty gastronomiczne. Pasjonat własnoręcznego wypieku chleba oraz staropolskich kiszonek.

Prowadzący

Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!

Warto wiedzieć

Co warto zabrać

Co zabrać na warsztaty?

Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

Jak się ubrać

Jak się ubrać?

Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

Po warsztatach

Po warsztatach

Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Najbliższe warsztaty

7 styczeń, 18:00
Marcin Morek

Azja – Azjatycki Wok

brak miejsc
8 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Ameryka Łacińska i Hawaje

wolne miejsca
9 styczeń, 18:00
Marlena Starzec

Kolory Maroka

brak miejsc
Do góry