Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Kuchnia hiszpańska

Warsztaty z Jolantą Kleser – Słoneczna Hiszpania

Czas trwania: 4 godziny 4 lipiec 2022, 18:00
320 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył

Słoneczna Hiszpania

Na spotkaniu poznacie czym są tapas – niewielkie przekąski podawane zazwyczaj do napojów, które można spotkać w Hiszpanii niemal w każdym barze, zwłaszcza przy plaży. Przyrządza się je z najróżniejszych składników – owoców morza, warzyw, mięs, jajek… a liczba rodzajów tych przekąsek jest naprawdę ogromna! Z Jolą przygotujecie najpopularniejszą z nich –  hiszpańską tortillę – rodzaj omleta z ziemniakami.

Jako danie główne w menu pojawi się słynna już paella, która zachwyciła Magdę Gessler, Annę Starmach i Michela Moran. Na warsztacie spróbujecie przygotować to jednogarnkowe danie z ryżem, kiełbasą chorizo, owocami morza, kurczakiem, grillowanymi paprykami, pomidorami, doprawione szafranem z samą mistrzynią tej potrawy!

Na deser przygotujecie razem idealne churros – słodkie paluszki, które przygotowuje się z ciasta parzonego smażonego na głębokim oleju. Je się je jeszcze gorące, posypane cukrem pudrem lub maczając w prawdziwej gorącej czekoladzie.
A wszystko to podlejemy kieliszkiem hiszpańskiej sangrii z owocami…

MENU:

– najpopularniejsza hiszpańska tapa, czyli tortilla – rodzaj omleta z ziemniakami
– paella – jednogarnkowe danie z ryżem, kiełbasą chorizo, owocami morza, grillowanymi paprykami, pomidorami, doprawione szafranem
– churros – słodkie paluszki, które przygotowuje się z ciasta parzonego smażonego na głębokim oleju, podawane jeszcze gorące, posypane cukrem pudrem lub zanurzone w prawdziwej gorącej czekoladzie
– hiszpańskie wino sangria z owocami

Prowadzący

Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!

Warto wiedzieć

Co warto zabrać

Co zabrać na warsztaty?

Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

Jak się ubrać

Jak się ubrać?

Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

Po warsztatach

Po warsztatach

Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Najbliższe warsztaty

26 kwiecień, 18:00
Bartek Kieżun

Bartek Kieżun – Portugalia od kuchni

brak miejsc
27 kwiecień, 10:00
Bartek Kieżun

Bartek Kieżun – Grecka Uczta

brak miejsc
29 kwiecień, 18:00
Marcin Podliński

Festiwal Sushi

brak miejsc
Do góry